Ballt juh!

Två sköna grejer har ägt rum idag, skönast är att min Viktor numera är anställd vid det företag som han gör sitt exjobb på. Hur coolt att gå från studier direkt in i arbete? Och hur skönt att veta att vi inte måste bli särbos och ha ett distansförhållande till hösten? Kommer bli tusen gånger lättare att spendera sommaren på olika ort nu!

En annan ball grej är att lillasysters fina vän är modell i Monki's nya kampanj, hur snygg?!

Det gör ont!

Så jag föll ju i backen för en och en halv vecka sedan, gjorde illa mig men trodde bara att det var en sträckning. Nu, när det fortfarande inte gått över och det gör äckligt ont att lägga tyngd på benet, för att inte tala om att ha pjäxor på sig, börjar jag bli orolig att det är något värre och att min planerade resa till riksgränsen ska gå i stöpet.

Åh, vill inte måsta stanna hemma!

Total avslappning

Den här helgen har känts så lång, på ett bra sätt. Har hunnit massor men ändå inte gjort någonting vilket har resulterat i total avslappning, inte en tanke har ägnats till skolan och alla måsten. Skönt!

Åkte alltså hem i onsdagskväll och det första jag gjorde var att gå på lillasysters dansuppvisning, hon är helt sjukt duktig. Torsdagen kommer jag inte ens ihåg vad jag ägnade åt. Fredagen spenderades i sommarstugan med strandpromenader, fascination över isen, fågelspaning (såg en havsörn! Coolt!), hittade en fjärdedels död älg och drog upp en bil ur diket. Lördag var dag för en långpromenad och stek på balkongen, söndag såg exakt likadan ut med tillägg av biobesök. Igår tog jag och lillasyster en runda på stan, en kaffe i solen och stekte lite mer på balkongen. Utöver det har jag läst en massa, bl.a. avslutat "Fågeln som vrider upp världen" av Haruki Murakami, påbörjat och avslutat "Lappskatteland" av Annica Wennström samt påbörjat "Herrarna i skogen" av Kerstin ekman. Mycket givande helg med andra ord!

Påsk 2011

Imorgon börjar påsken och ikväll åker jag hem till Mor och Far. Tanken var ju från början att jag skulle haka på familjen Bretting till Marsliden men då tagget svek mig och foten vred sig skippade jag den idén. Hemma har jag inte tänkt göra så mycket mer än att moffa i mig mat, hoppas på sol och gosa med katten. Möjligen att jag tar mig ut på en promenad, beror på foten.

Surt förresten det där med min fot, var ute och gick för att testa om det gick igår kväll. Och gick gjorde det, dumt av mig bara att trampa på dammsugarslangen när jag kom hem. Ytterligare ett bevis för att lagen om alltings jävlighet gäller, och att det straffar sig att vara duktig.

I curse you dammsugare!


Klövsjö weekend

I torsdags drog jag iväg på en weekend i Klövsjö. Åkningen på fredag var najs och jag är asnöjd med att jag vågade hoppa de där hoppen som såg så läskiga ut och dessutom klarade dem! Mindre nöjd är jag med lördagen då jag körde alldeles för hårt ett åk och kraschade. Resultatet blev en vridning och en sträckning i höger fotled/vad och ett fett blåmärke på baksidan av högerarm, så nu sitter jag här med en massa skidåkning kvar i benen och ett blåmärke som får mig att se überhardcore ut! (Bortse från de urdåliga webcambilderna men that's all I've got)


Visst syns det att jag är typ apcool?!
Och att jag är solbränd i ansiktet?!

Att offra sig för showen

Igår hade vi ju då inspelning av den där valborgs historien, kul men inte fullt så upphetsande som jag hade tänkt mig. Stämningen förtogs också lite när en trooper faller och bryter nyckelbenet. Not cool! Har aldrig sett någon springa så fort som kameramannen i det läget, jäklar vad han ville ha med smärtan på band. Inspelningen avslutades alltså ganska abrupt med det bokstavliga manfallet. Men förhoppningsvis blir det bra ändå. Se oss på svt kl 21 på valborgsmässoafton!


Fuck my Life!

När jag har tid att fördriva, eller bara vill ha ett gott skratt brukar jag styra min webläsare till fmylife.com, en sajt där man i korta ordalag slänger upp något riktigt dåligt som hänt en och gör att man känner fy fan för mitt liv.

Dagens bästa är:

Today, my high school guideance counselour tried to convince me NOT to go to college, mainly because it's been so long since somone from my high school went to college, that she got rid of all the college information she used to have. FML.

Valborg i Svt

Nu känner jag att jag hållit er kära läsare på halstret tillräckligt länge, hade ju egentligen tänkt att säga B igår men minnet är inte vad det en gång var och jag kunde inte riskera att tappa en av mina tio andra bollar som jag jonglerar.

Det vi ska spela in är alltså ett Valborgprogram med tema studenter och vårtecken som kommer att gå på svt på valborgsmässoafton. "Vi" är det eminenta brännbollslaget Klövsjö Cobras, alltså det crew som jag mest brukar hänga med, anledningen till att de valt just oss är att vi var det första lag som anmäldes till årets brännbollsyra. Något jag för närvarande tycker är liiite ballare än det att vi ska vara med i tv. Det kommer nog att ändras imorgon efter inspelningen dock!

Klövsjö Cobras ftw!


I'm a material girl!

Igår gick mina absoluta favoritjeans sönder, jag har helt enkelt nött ut dem och jag kan inte låta bli att sörja dem. De har använts i vått och torrt, i alla situationer och åtminstone tre dagar i veckan de senaste 8 månderna. Jag har alltså på riktigt älskat sönder dem. Vad ska jag nu ha på mig?! Helvete!

Familjehelg coming up!

I helgen kommer la familia upp för att fira pappas födelsedag, som egentligen är på tisdag men det är ju en dum dag om man bor en bit ifrån varandra. Jag slängde nyss ihop botten till cheesecaken som jag ska bjuda på och alla andra förberedelser tror jag är all set and done.

Kommer alltså att vara ganska tyst här fram till på söndag. Då får ni veta vad det är för inspelning med SVT vi ska göra och kanske vad som hände mig idag, beroende på om jag kan stå för det eller inte. Lite oklart hur det är med det ännu. Känner mig töntig som säger A men inte B men vad gör man inte för att folk ska klicka sig in här igen?

Dagvill, rådvill och lite annat vill

Den här veckan är jag så sinnessjukt dagvill. Har så sanslöst mycket att göra och komma ihåg, känns det som, så att varje dag känns som två. Å ja vet int vartåt ja ska he mä. Jobbar mycket på en av mina främst lärdomar från servicebranschen, gå fort och var glad så löser sig det mesta.

Sen har jag också fått nys om en möjlighet att åka till Afrika't som utbytesstudent i 10veckor nästa år. Detta skulle dock innebära att jag skulle missa en del som jag vill och behöver läsa, vilket leder till att jag kommer bli kvar på universitetet i ytterligare ett år. Inte så cool. Så nu är frågan resa eller inte resa? Och om jag reser, hoppa på utbytet eller söka ett stipendium och skriva c-uppsats i Afrika? Svårt, svårt, svårt!

Sen vill jag en massa annat också, typ att det ska bli vår och att jag ska hitta en hög med pengar någonstans. Det ena känns mer troligt än det andra om man säger så. Mest vill jag att jag ska komma ihåg att ringa det dära samtalet som jag tänkt ringa i typ 2 veckor nu, har ju till och med numret inlagt i telefonen så så svårt borde det ju inte vara? Eller va?

Ah well, slut på dravleriet. Fred på er fränder!

Leva lantliv

UnderbaraClara skriver i dag om att det blivit trendigt med lantliv, något hon liksom jag tror är enbart en lyxtrend, dvs att man ska ha flashiga ställen hyffsat nära stan och inte en trend att flytta ut i den riktiga glesbygden. Men Clara har hopp om förbättring, och jag hoppas att jag en dag kan få bli en del av den förbättringen. En brud som jag som vill jobba med region och landsbygdsutveckling kan ju knappast bo i stan!

Drömmen är ju ändå att bo i den lantliga idyllen (som gärna får vara lite av ett renoveringsprojekt) med en liten trädgårdstäppa utanför köksdörren och en fin skog som barna kan få springa fritt i. Typ såhär ska det se ut:


(Bild lånad från styleroom.se)

Lite större kanske, men med samma känsla.

Awesome cheesecake!

Provbakade den cheesecake som jag tänkte bjussa farsgubben på för att fira hans 6 årtionden i världen, och den blev wünderbar! Kan nog inte med ord beskriva hur jag älskar denna cheesecake, har redan smällt i mig två bitar idag och kan knappt vänta till att sambo kommer hem så jag får mysfika i mig en till! Och inte var det särdeles svårt heller, dennadära Jamie Oliver kan han.

Såå receptet lyder som nedan, det inom parantes är mina kommentarer som man får lägga vikt vid eller ej, som man vill med den saken. Jamie's tips längst ner kommer jag nog använda, och byta ut lite av digestivekexen till pepparkakor i jultider, blir nog bra! Recept och bild är hämtade från recept.nu


Vaniljcheesecake med rårörda hallon (fast den smakar mer citron/apelsin än vanilj)

 

Antal portioner: 8 (Blev rätt mycket mer än 8 portioner, fast det beror ju på hur glupsk man är i och för sig...)


Ingredienser
150 g smör, plus en extra klick att smörja formen med (Min botten blev rätt  smulig så jag tar mer smör nästa gång, vet inte hur mycket än men prova dig fram så att du får en bra konsistens. Den ska bli som en sammanhängande massa liksom.)
200 g digestivekex
100 g havregryn
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljessens
600 g philadelphiaost
150 g strösocker
1 st citron
1 st apelsin (Har du en stor apelsin kanske du inte behöver riva hela apelsinen, men det beror ju på vilket förhållande mellan citron och apelsin du vill ha)

300 ml vispgrädde

Till de rårörda hallonen
100 g strösocker (Man kan ta lite mindre socker, blir hemskt sött annars)
500 g hallon

Om du inte har en hushållsvåg, vilket jag inte har, så finns det ofta omvandlingstabeller från gram till milliliter i grundkokböcker. Jag använde "Vår kokbok" och det funkade finfint.


Gör så här

1. Smörj en form med löstagbar kant (23 cm i diameter) med smör.

2. Lägg i digestivekexen i en ren diskhandduk och mosa dem till smulor med en brödkavel. Sätt en stekpanna på låg värme, lägg i havregrynen och rosta till de får färg. Tärna smöret och lägg det i pannan tillsammand med kexsmulorna. Rör varsamt med en träslev till en sammanhängande massa.

3. Ta bort från värmen, sleva över massan i formen och släta ut den. Platta varsamt ut med händerna eller baksidan me den slev - vi vill ha en jämn och hårt packa botten. Låt svalna och stelna i kylskåp i 1 timme.

4. Om du använder en vaniljstång, dela den på längden och skrapa med kniv försiktigt ut fröna. Lägg all philadelphiaost i en skål, tillsätt vaniljfrön eller vaniljessens, strösocker, rivet citron- och apelsinskal samt saften från citronen. Rör om ordentlige tills du har en slät och fin blandning.

5. Vispa grädden lätt i en annan skål. Tillsätt hälften av grädden till ostblandningen och vänd ner den. Vänd därefter varsamt ner resten av grädden. Blanda samman smeten, sleva sedan upp den på kakbottnen och släta till med slickpott. Låt cheesecaken stå i kylen i minst en timme.

6. Lossa försiktigt kakan med en liten kniv och lyft upp den ut formen. Lägg upp den på ett tårtfat.

7. Blanda socker och hallon i en skål, mosa med händerna. Häll hallonen över cheesecaken och sprid ut i ett jämnt lager med baksidan av en sked.


Jamies tips!

Du kan förstås göra den här cheesecaken utan hallon, men om det är sommar och hallonen är mogna är det verkligen värt besväret - folk kommer att skrika högt av glädje! Man kan också använda andra bär, till exempel jordgubbar, körsbär, blåbär, björnbär eller svarta vinbär.

Lycka till!

Allt blir bättre med lite läppstift på!

Ibland har man sådana där dagar då man känner sig lite grå, tråkig och inte helt på topp. Speciellt den här tiden på året då det är slaskigt ute och man snorar som aldrig förr. Då brukar jag piffa till mig lite extra, gärna med något färgglatt.

I fredagskväll när jag skulle gå till affären och handla mat för helgen kände jag mig lite sunkig men med lite knallrosa läppstift matchat till min duvblå basker blev jag snabbt lite franskt chic sådär. Helt plötsligt kände jag mig mycket, mycket finare!

Så put your lipstick on och le så blir världen lite vackrare!

Om man inte har något vettigt att säga...

...gör man bäst i att hålla tyst har jag fått lära mig. Och något att vettigt att säga kan jag inte påstå att jag har. Var och klippte mig idag, blev samma friss som förra gången. I helgen har jag lägenheten för mig själv och är småförkyld så det kommer inte bli mycket till fart på mig. Ska dock fika med Maja imorgon och med Eva och Tone på söndag, de ska då få smaka mitt provbak inför pappas 60års firande.

And that's about it!

Eller förresten, jävligt rolig grej, vi ska medverka i ett valborgprogram om studenter som ska sändas i SVT. Sjukt kul! Vilka "vi" är och varför vi blev utvalda tar vi en annan gång när jag vet mer om när, var och hur inspelningen ska ske.

Trevlig helg på er!

RSS 2.0