-Ursäkta, du tappade något!

Sitter och kollar på OS på datorn då TV är ockupperad av en fotbollsspelande Philip. Detta ska jag dock inte gnälla om. Det jag ville få fram var att när jag sitter där och kollar kommer det då och då upp notiser vid sidan om bilden.
Nyss kom det upp en notis om Hollands lag i fyrmansbob. Dom har bestämt sig för att dra sig ur tävlingen eftersom lagkaptenen har tappat självförtroendet. Det var fan i mig bland det roligaste jag hört på länge. Kan bara tänka mig hur det gick till när han skulle förklara det för sina lagkamrater.

-Hörni killar, vi kan inte vara med i tävlingen.
- VA!? Har det hänt nåt, är allt som det ska?
-Näe,  jag har tappat självförtroendet.

Mongo holländare. Dom har ju alltid Flygade Holländaren ialla fall.

OS

OS i all ära, det är ett roligt evenemang som får nationer att komma samman och under en tid umgås och tävla under fredliga former, eller något liknande dravel. Poängen är att många uppskattar det, inklusive jag själv. Vad jag undrar är vad som är grejen med folk och att helt plötsligt bli experter på alla tänkbara sporter?

Hur kommer det sig att hälften av alla mina fejsbok vänner 3 sekunder efter det har hänt något på teven statusuppdatera om det? Och dessutom göra det med mer eller mindre direkt snodda citat från sportkommentatorerna? Ingen annan dag under säsongen verkar de ens lite intresserade. Svårt för mig att uttala mig om de personer jag mer eller mindre aldrig träffar, men på de personer som jag faktiskt stöter på lite nu och då eller nästan varje dag stämmer detta ganska bra in. Varför inga kommentarer när skidåkarna vinner världscupssegrar? Och varför inga expertuttlåtnadenom hur curlingspelarna sköter sig på alla andra tävlingar de ränner runt på? Varför bryr man sig under OS när man aldrig bryr sig annars? I don't get it!

Nu säger jag inte att man inte ska glädjas åt eventuella framgångar för svenskarna, inte heller att man inte ska kunna diskutera spelen, men att bete sig som en sportkommentator kan man ju undvika. Om inte annat så för att slippa låta som en idiot. Låt de som verkligen är sportkommentatorer få göra sina jobb, de är ju de som är bäst på det!

Vad gäller övrigt för OS har jag en liten fundering... Är det ovanligt många arrangörsmissar? Eller är det bara sånt som wannabe experter säger? Jag tänker på det här att skidåkare i både herrarnas och damernas jaktstart blev ivägsläppta på fel tider, på att Anja (och ingen av hennes medtävlande heller) fått träningsåka hela backen innan start (och att det skulle ha bidragit till hennes krasch) samt att ett flertal (12 var senaste siffran jag hörde) roddelåkare kört ur och skadats (1 har till och med dött) och förmodligen ännu fler saker som jag inte vet om. Är allt detta missar från arrangörerna? För om det är så tycker jag att Canada är skyldiga ett par personer en ursäkt, eller åtminstone att de erkänner sina misstag. Å andra sidan, det kan de lika gärna ha gjort redan utan att jag vet det, jag är ju ingen expert direkt.

Peace!
/Karin

Dålig, Sämre, Tone

I tre dagar har jag sagt att jag ska kolla på de föreläsningar jag inte har sett än, tror det är 3 eller 4st kvar. Men eftersom jag är jag har jag såklart inte gjort det trots uttråkning och rastlöshet. Ja.. jag är sämst. Om jag inte tar mig i kragen idag heller tänker jag skylla på att jag är förkyld och käkar penicillin. Detta i sin tur betyder att det blir en torr kväll på lördag, men det blir nog roligt ialla fall.

I övrigt var helgen i Östersund/Brattbäcken himla mysig och rolig. Toppenvädret bjöd till sparktur och fika vid sjön.

Nu orkar jag inte mer.
/T

Ps. Karin, du är en klant. Ds.

Facebook irriterar mig, trott eller ej!

Det här med facebook, det är ju förbaskat irriterande egentligen, svårt att tro när jag säger det antar jag eftersom jag fejsbookar ganska så mycket. Visst det har sina fina sidor, typ att man kan hålla koll på vad folk pysslar med utan att ha någon egentlig kontakt med dem, men varenda gång jag loggar in stör jag mig på nånting!

Jag har till exempel en "vän" (ni vet en sån där som man "känner" fast man inte alls känner dom, inte har, eller har haft, något intresse av att hålla kontakten med, inte ens när man faktiskt "kände" dem), hon stör jag mig mer eller mindre alltid på. Hon uppdaterar om ALLT! Och jag menar verkligen allt, hur magsjuk hon är, hur magsjuk hennes dotter är, hur magsjuk hennes sambo är samt hur deras spyor ser ut. Eller inte riktigt hur de ser ut men det skulle inte förvåna mig om hon gjorde det en vacker dag. Dessutom är hon verkligen sämst på svenska! Gah, hon irriterar mig! Eller snarare, det irriterar mig att jag faktiskt läser skiten! Varför, varför läser jag när jag inte vill veta? God knows!

Och dom som uppdaterar precis allt dom gör, dom är ju ännu värre! Typ, hej jag borstar tänderna och ska snart sova! Ehh, jaha? Och varför tror du att alla vill veta det? Eller ännu värre, en statusuppdatering som säger bara: duschen. Men herregud människa, too much information! Fast värst är nog ändå alla de som uppdaterar om sitt akvarium eller maffiaskit eller farm, loosers! Man kan väl spela skiten men besvära inte alla andra med dessa idiotiska tidsfördriv!

Det där med svenskan förresten, vad har hänt med världen?! Var och varannan människa skriver ju som en kratta. Okej ett litet stav- eller grammatikfel hit eller dit tar ju inte kål på någon (inte ens mig). Inte heller att man använder slanguttryck eller engelska ord, speciellt inte inom ett så inofficiellt sammanhang som facebook, sånt gör jag själv med glädje. Ibland uttrycker ju sådant vad man vill säga så mycket bättre än korrekt svenska skulle kunna göra. Men när folk inte kan skriva så man fattar vad dom menar är det ju tragiskt. För vissa är det så illa att de inte ens kan göra sig förstådda på sitt modersmål svenska! Stavningen är helt uppåt väggarna fel, skiljetecken verkar inte existera på deras tangentbord och känslan för i vilken ordning orden ska komma verkar vara obefintlig. Och ja, visst, de kan ha dyslexi och då är det jäkligt synd om dem. Men jag, ordfascisten Karin, kan inte låta bli att tycka att världen håller på att gå åt pipan när det ser ut såhär!

Sen själva facebook kan man ju skratta en hel del åt. Häromdagen fick jag till exempel ett förslag om att jag skulle "reconnecta" med V. Smått komiskt när det är han jag faktiskt umgås mest med, tror inte jag behöver facebook för att hålla kontakt med honom. Lite som att man inte skulle vara vän med någon om man inte pratar eller så på fejjan :P

Det som stör mig allra, allra mest är dock att jag har ett sådant behov av att logga in på facebook. Helst flera gånger om dagen och långa stunder i taget. Jag tror typ att det är något fel om det inte hänt något nytt i min news-feed på en halvtimme. Jag inser själv hur skevt och tragiskt är men jag kan inte sluta. Jag behöver typ hjälp! Fast nja, det kanske inte är riktigt så illa men mitt facebook-sug irriterar mig eftersom det på sitt lilla vis begränsar mig.

Allt detta inser jag såklart är mestadels mitt problem. Bara mitt problem. Men den här bloggen skapades ju mer eller mindre för att vi skulle ha någonstans att avreagera oss. Så... Varsågod, här är min avreagering! Nu ska jag publicera och länka till detta i min facebookstatus, lite dubbelmoral kanske men det bjuder jag på!

/Karin

Klantpoäng

Jag har haft en awesome helg. Med undantag för ett par detaljer. Fredagen var mest bara rolig med tentainlämning och temafest med efterföljande röj på köttis (corona). På lördag morgon pallrade jag mig upp och tog bussen till Bygdsiljum för att åka lite slalom. Bussresan var djävulen och jag tycker ärligt synd om killen som satt bredvid mig, jag såg ju ut som kriget! Men jag är glad att V fick upp mig för vi hade en helt underbar dag. Som två sorgliga pensionärer däckade vi båda två vid elva snåret lördagkväll, patetiskt värre. Söndagen var mest bara mys med långpromenad och gomiddag.

Så till de störande momenten. På fredagens fest var jag snäll (dum) nog att låna ut min dator för att vi skulle ha något att spela musik ur. Hela festen var jag helnipprig över att någon skulle spilla över antingen den eller högtalarna som jag fått låna, men allt gick fint. Både dator och högtalare var snustorra och fullt fungernade när vi lämnade lokalen. Höll det i sig? Nej. När jag på lördagkväll gick ner till lokalen för att hämta det hela var jag så jäkla kissnödig att jag fort skulle slänga av mig handväskan och springa på toa. Tro på fan om jag inte armbågar ut en drink som står väldigt olägligt till över datorn! Klantpoäng till mig! Helvettesjävlaförbannadeskit! tänker jag men torkar snabbt av så mycket jag kan och startar när jag kommer hem igen datorn för att kolla så allt funkar. Det gjorde det. Puh! Stänger efter lagom mycket facebookande av datorn och tror att allt är frid och fröjd. När jag sedan ska starta datorn igen en dag senare funkar inte pekplattan.... Ni anar inte hur less jag är. Eller hur irriterad jag är på mig själv, det var till och med jag som hade lämnat den där förbannade drinken så ingenting kan jag ge någon annan skulden för! Vilket kanske i och för sig är bra, men det hade varit skönt om det inte bara var jag som var klantig.

Störande moment två: Blåsan jag fått lilltån. Den ser liten och oförarglig ut men då jag går och trampar på den hela tiden så får den inte direkt tid till att läka. I-landsproblem, jag vet, men ett smått störande inslag i min vardag.

Nu ska jag ta mig hemåt och se om datorn fått för sig att funka igen, annars blir det systemåterställning så det tjuter om'at på den jäkeln! Sen, ut i finvädret! Studentsportardagen kan ju vara ett av de bästa påfunden i Umeå universitets historia, speciellt när de lyckas träffa en dag med awesome väder!

Peace!
/Karin

PS. Om det ska bli regelbundna uppdateringar får Tone stå för det. Svårt att uppdatera utan dator, detta inlägg kan vi tacka V's vilja att låta mig använda hans dator för! DS

Men vad är det för fel på mamman?

Tone hittade precis den här artikel på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6579818.ab

Okej det är tragiskt att ungen/ungarna blivit bortförda.

Men hur i hällvätte kan mamman inte veta om det är ett eller två av hennes barn som blivit bortförda?! Hon har ju bara tre! Är hon dum i huvet?! Eller har en av ungarna som vana att springa iväg!?

Sjukt roligt!

Ditten och datten

Idag är en sån där dag då man får dåligt samvete om man inte går ut och rör på sig. Det är strålande sol, alldeles lagom kallt, snön glittrar och ser alldeles perfekt ut för vilken aktivitet man än kan tänka sig. Jag vill bara ut och studsa i fin vädret. Allra helst vill jag fara runt på mina nya skidor i en schysst backe. Men näe! Idag har jag spenderat förmiddan på en buss från Övik till Ume, och eftermiddan ska spenderas i UB förberedandes en presentation. Bra att jag har trevligt sällskap som jag kan vara bitter tillsammans med åtminstone. Att det inte kan vara fint väder när man faktiskt har tid att vara ledig en hel dag. Förra söndagen var det ju inte lika schysst väder, och med min tur lär det inte vara det nästa söndag heller då jag faktiskt har tid att vara ledig.

Melodifestivalen, som jag hade gratis biljetter till och således besökte igår, var över förväntan bra. Det blir en helt annan grej när man är där och hela ljud-ljusgrejen kommer till sin fulla rätt. Men mest awesome var ju ändå Dolph Lundgren, den karln förtjänar mer respekt än han hittills fått.


För övrigt: På hemtentan jag satt och svettades över för ett par veckor sen fick jag VG på, I fucking rock!

Nu ska jag köpa något ätbart i lindellfiket! Hoppas ni som läser också var tvugna att sitta inomhus idag, får inte jag vara ute tänker jag inte vara glad för de som får det. Sådeså!

/Karin

Cambro, Come bro'

Kollade cambro idag. Tydligen ska man göra ett obligatoriskt inlägg på varje ämne som vår kära lärare lägger upp där. Hittade ett som hette "Dagens norrlänska städer" och inget mer. Inte hade någon skrivit något heller.
-Sweet, tänkte jag påhejad av mina vänner, jag name droppar massa norrlänska städer så har jag gjort min del i detta ämne.
Tyvär hittade jag i nästa sekund en knapp som jag tryckte på... denna knapp gjorde så att beskrivningen runt ämnet kom fram och tro det eller ej.. men man skulle inte göra som jag hade tänkt. Det var liite mer komplicerat så jag loggade ut istället och tänkte precis som Pippi sjunger "Tycker du som jag så göra jag det en annan dag". Kan till och med vara så att jag hittar på att PIppi sjunger så. Jag har faktiskt inte den blekaste om det kom jag på nu. Så.. om ni hade något ont att säga om detta.. Don't! I know.

Sitter just nu i en fotölj (stavas det så?) hos Philip och tittar på när dom spelar ngt TV-spel som påminner om Buzz, men med en bakgrundsmusik som mer låter som den är tagen från en porrfilm. Inte för att jag vet vad det är för sorts musik i såna filmer så klart, men det vet man när man hör den gissar jag. 

Nu, efter ännu ett inte så givande eller djuplodande inlägg som käre Karin brukar skriva, är det over and out!
Adjöken, T to the ONE

RSS 2.0