Mobergs fucking möbler


Vi har köpt en soffa, eller snarare för 8 veckor sedan köpte vi en soffa. En soffa som försäljaren då sa skulle ta 6 veckor att leverera. My ass att det tog sex veckor! På sjätte veckan ringde jag och skulle fråga om soffan kommit in, och kom till en telefonsvarare som informerade mig om att de hade semesterstängt fram till följande måndag. För det första: Vem i hela h-vete har semesterstängt i september?! Och hur fan kan man inte informera om detta till de kunder som förväntar sig att få varor levererade den veckan?!

Men jag väntade snällt, om än upprört till följande måndag, dvs måndag vecka 7 efter beställning, och ringde då istället. Den smått otrevlige försäljaren talade då om för mig att soffan inte kommit men att den skulle göra det följande vecka. Jag var då måttligt irriterad och ifrågasatte att det då skulle ha tagit 8 veckor sedan jag köpte soffan som skulle ha kommit på 6 veckor. Försäljaren försökte då få det till att han sagt minst 6 veckor men den gubben gick jag inte på och fick till slut komopensationen att de skulle leverera hem soffan till mig i Umeå lördag vecka 8. Och jag var inte nöjd men lugnad.

Idag ringde jag dem igen för att höra när på lördag de skulle komma, och inte fan kommer de på lördag! Soffan har fortfarande inte kommit! Vi kommer alltså inte få soffan förrän om ytterligare en vecka, dvs 9 veckor efter att vi betalat den och 3 veckor senare än vad som var avtalet.

Kan tyckas fjantigt att bli så upprörd men då man ligger ute med ca 7000 kr, inte har någonstans att sitta, har varit tvungen att ställa in sitt födelsedagsfirande för att det är så ytterligt tråkigt att bjuda hem folk när man inte kan erbjuda dem annat att sitta på än golvet och det ekar i vardagsrummet, skjutit på inflyttningsfesten i 3 veckor och tycker det är allmänt jobbigt att inte kunna bli klar med lägenheten någon gång så bli rman förbannad. Att jag dessutom på senaste haft sjuka problem med nacken och inte kunnat se på tv utan att efter en halvtimme få äckligt ont gör inte saken bättre.

Jag kommer aldrig igen att göra ett större inköp på en liten butik, de stora kedjorna har regelbundnare leveranser och chansen att få sina varor i tid är därmed större. Det är sånt här som gör att det skiter sig för småföretag, de kan inte hålla vad de lovar. Och jag tänker definitivt aldrig mer att lita på eller handla från Mobergs möbler i Arnäsvall. Aldrig mer.

/Karin

Follow up Valet 2010


För er som inte bestämt er än: Valkompassen på SvD's hemsida.
Ett par frågor som enligt mig fattas och några som känns lite orelevanta, men alla är ju guskelov inte som jag!
Så gör det du som inte bestämt dig än :)

Peace, Karin

Pocahontas as housewife

Idag har jag trots feber och glas i foten storstädat lägenheten medan karln har dragit in pengar. Kände att det var dags att kompensera för mitt bristande engagemang i det gemensamma hemmet de senaste veckorna. Har även tvättat och planerat kommande veckas mat. Vuxenpoäng till mig eller?

Att leka pocahontas igår var sjukt kul. Att tvätta ur den svarta hårfärgen var inte lika kul, krävdes 5 schamponeringar innan vattnet slutade rinna i svarta strömmar i badkaret. Ännu mindre kul var det att spendera 90 minuter med att skrubba bort färgen från badkar, tvättfat, golv, väggar och toalettstol. Undrar vad fan jag höll på med när jag skulle spraya håret? Måste ju ha sprayat mer runtomkring mig än på håret, no wonder färgen inte räckte hela vägen. För er som var med i mitt liv vid ungefär samma tid förra året vet ju att jag har gjort ungefär samma sak en gång förr men den gången med löst glitter som efter en kväll utklädd till Tingeling var precis överallt. Att jag aldrig lär mig!

Anyways, hur snygg var jag som Pocahontas? (Bild snodd av Lisa på FB (: )


Valet 2010

Har senaste veckorna också hunnit ledsna på smutskastning i valkampanjerna och lite överhettade diskussioner vänner emellan som inte kan skilja på sak och person och inte heller kan se att man kan vara vänner trots att man inte alltid tänker lika. Känner att det är tillfälle att upprepa citatet av Thomas Jeffersson:

I never considered a difference of opinion in politics, in religion, in philosophy, as cause for withdrawing from a friend.

Jag vet vad jag kommer att rösta på men diskuterar gärna ändå. Lite tråkigt är dock att jag ofta känner behov av att lugna ner den eller de som jag diskuterar med för att de tar det lite för personligt. Politik ska man ta personligt för att det berör ens person, och det är härligt då politik  engagerar, men viktigare är väl ändå att inte vara så inskränkt att man inte kan acceptera och respektera andras tankar och åsikter? Vad har man egentligen för utbyte av en person som alltid tänker lika?

Peace!
Karin

Insparkens sista dag


Idag är det insprakens sista dag, lite tråkigt och lite skönt. Har varit mycket energi som gått åt men det har givits mycket tillbaka. Efter idag/kväll kan jag börja fokusera på annat typ 150% studietakt, träning, vänner som inte går på kult.geo.institutionen och bloggen på ett hörn.

Ikväll vankas disneyfest och min outfit är kirrad med fransar, smycken och armbindel. Kommer bli bra det här, I can feel it!

/K

Akademiska dagar, galna nätter


I'm back in Ume. Vardagen är up and running och nollningen likaså. Känns att man inte är 15 längre efter en vecka av fest, skola, generalande och nya härliga ettor på programmet. Kommer nog bli en bra höst i år med.

Ikväll ska det inte nollas något eller någon utan jag ska tjejhänga med Townie och Eva, blir najs.

Det enda som inte är cool för tillfället är att vår soffa inte kommit än, är jobbigare än man tror att sitta som en banan i en kuddhög när man ska se på dumburken, man kan ju tro att det skulle vara nog motivation för att resa sig och göra något vettigt. Typ träna. Men icke, ölkilona samlas i en kula på magen och en del runt låren. Men det tar vi tag i en annan vecka.

En fundering: Varför får man (jag) alltid så dålig och snuskig humor på bakfyllan?

Peace!

RSS 2.0