Midsommar!

Nu lämnar jag stan till fördel för firande av den finaste av högtider i sommarstugan i Nordingrå. Det enda jag inte lyckats komma på att fixa är musik, men det får la gå. Uppdatering om hur det hela avlöpte kommer på söndag eller i början på nästa vecka!
Peace!
Karin

För övrigt...


...borde inte Tone uppdatera snart? Vi är ju faktiskt två som ska skriva den här bloggen
men jag tycker mest att det är en one-man-show jag!
Ni som känner Tone kan ju pika henne lite,
resten av er får vänta med spänning på hennes nästa inlägg:)

Long time...


... no see!

Men nu är jag tillbaks igen! Har inte hänt så där väldans jättemycket sen sist men ett par iakttaglser tänkte jag bjuda på.

1.Sommarlovet har en förslappnade inverkan på mig. Åtminstone när det kommer till att hålla sig ajour med vad som händer i världen. Vanligtvis brukar mina morgonar se ut som följer: Stiga upp, slå på nyhetsmorgon, göra kaffe, göra mig i ordning, äta frukost, påbörja dagens sysslor. Alternativt: Stiga upp, slå på nyhetsmorgon, göra kaffe, göra mig i ordning, äta frukost, slå på datorn kolla DN och facebook. Jag startar alltså alltid dagen med nyheter i någon form och kvällstid brukar jag försöka se åtmionstone en nyhetssändning. Inte nu längre. Jag har inte sett nyhetsmorgon en dag sen jag kom hem, inte heller nogrannt läst nyheterna på DN's hemsida förfallet av min medvetenhet om omvärlden är totalt. Illa,illa.

2. Jag gillar regn. Självklart gillar jag sol också, för att det är varmt och gött och man blir brun och snygg. Men regn är mysigt, så länge man får vara inne, jag blir lugn och det låter så fint med regndroppar som faller.

3. När man kommer hem blir man som man var när man flyttade hemifrån. Hemma hos mig själv anser jag mig vara åtminstone ganska ordningsam, jag ställer alltid upp skorna på skohyllan, jag rengör handfatet efter mig när jag varit på toa, jag ser till att det finns mat hemma, jag diskar undan osv. osv. Sånt som man gör varje dag och inte är jobbigt att göra så länge man tar för vana att göra det på en gång. Hemma i Ume är detta alltså rutin. Hemma i Övervike är det plötsligt inte lika självklart. Jag sparkar av mig skorna framför dörren, lämnar handfatet prickigt av tandkrämsspott, äter mat ur kylskåpet men säger inte till när något tar slut, ställer disken på diskbänken istället för i diskmaskin som är ca 20 centimeter bort osv. osv. Det här är också illa. Jag skäms nästan att skriva det. Men varför blir det såhär? Varför blir man som en irriterande tonåring igen när man kommer hem till mamma och pappa? Och är jag ensam? Det vore ju fruktansvärt pinsamt....

4. Dom där jävla VM-tutorna. Nu följer jag inte VM med endaste liten uns av intresse så egentligen är det underligt att jag bryr mig, men hur störande är dom? Stackars, stackars spelare säger jag bara. Går bara att föreställa sig hur vansinniga dom måste bli på det där ljudet då jag hinner bli less på det av de 3 sekunder som jag brukar hinna se av en match innan jag zappar vidare till en annan kanal.

Annars har jag inte så mycket mer att bjuda på. Utbildningen på jobbet är snart klar och jag ska få börja jobba på riktigt. (Äntligen!) Jag och Viktor har köpt sängar och en tamburmajor. Köksbordet är snart färdigmålat och efter en tur till Moliden igår kväll har vi nu också fyra fina köksstolar som ska målas om. Införskaffandet av ett gemensamt bohag går stadigt framåt och jag kunde inte vara mer nöjd!

Ska försöka att uppdatera oftare, men jag lovar inget! Så till nästa gång:

Fred! Och simma lugnt!

Karin


Pysselhörnan


Redan efter en dags ledighet är jag rastlös som en sockerhög 5åring med konsekvensen att mina idéer på kreativa saker att göra flödar! Idag påbörjade jag jobbet på det som ska bli mitt och Viktors köksbord. Det ska slipas och målas, ungefär en veckas jobb om jag tar det lugnt. Men sen då? Jo, jag ska: fixa en tv-bänk av limträskivor, vit bets och sten; köpa ett gammalt soffbord som jag lär behöva fixa till, alltså målas; och under kvällarna sticka tofflor. Ni ser, att vara "göralös" stimulerar kreativiteten. Och det är på tiden det, är längesen jag kände mig såhär inspirerad att pyssla med grejer :)

Over and out from the pysselhörna!

/Karin

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det hästskit i hagen


Jag är nu hemma i byn för sommaren. Här luktar allt som det ska på sommaren, nyslagna lägdor, nyklyven ved, nyutslagna blommor, nybakt tunnbröd, nymålat hus och hästskit. Behöver jag säga att jag trivs?

Lugnt är det också, det görs inte många knop ska ni veta. Imorse vaknade jag av att katten kom och puttade på mig och jag drack mitt morgonkaffe på farstubron med en bok i handen. Förutom min promenad runt byn är det det vettigaste jag gjort idag. Man skulle kunna påstå att jag har sommarlov på riktigt för första gången sen jag var femton, åtminstone fram till 1a juli!

Peace!

Karin




Slut. I. Huvudet.


Det är längesen jag var så här borta. Så illa är det att jag glömmer bort att blinka och när jag väl gör det är det så länge sen sist att linserna torkat och trillar ur av blinkningen. Misär. Jag ska aldrig mer plugga nationalekonomi om jag kan hjälpa det. Det är så inte min grej.

Annars så packar, städar och packar jag. Och vill mest åka hem till Övik och vara lite ledig, mest för att jag inte pallar med mer plugg nu.

Så. Dagens statusuppdatering completed.

Peace out!

Karin

RSS 2.0