Oh. My. God.

Jag kan knappt röra mig. Har har ont överallt från nacken och ner i låren. Känns tröstande att veta att träningsvärk är värst andra dagen... ser verkligen fram emot imon... not.
Det var en plåga att ta mig upp ur sängen i morsen, att gå på stan i förmiddags och ta mig runt i lägenheten under dagen. Därför har jag parkerat mig i sängen igen. Bra gjort.

För övrigt har jag införskaffat mig en ny kamera på rean. Det var kul.

Åter till att ligga still.
T

HV71 nästa

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Kusinerna kom hit från Hultan och spelade hockey med oss. Mitt lag var rövigt bra, så nu väntar jag på att någon elitserietränare ska ringa och drafta mig till deras lag. Hoppas dom ringer från HV. Jag vet i alla fall att någon kommer ringa. Efter det var det hem och käka innan det bar iväg igen. Lasergame på Big bang. Då gick det inte lika bra. Sån tur var så var jag inte sämst det här gången. Träning verkar ge färdighet trots allt. Det är i alla fall safe to say att jag inte behöver träna på ett tag.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen. Det känns som bacillusken jag har haft i kroppen ett tag äntligen har brutit ut. Gött. Då kanske man blir frisk snart.

I övrigt skulle jag vilja vara i Umeå nu med minusgrader och jävligt mycket snö om man ska tro SMHI och tidningarna och inte i ett regnigt Osket med plusgrader och knappt någon snö alls. Kanske låter elak att säga, but the truth hurts sometimes.

Whoop whoop!

Imorgon åker jag till fjällen! Det betyder att det är Tones fel
om uppdateringen är dålig för jag är ganska så jättesäker
på att hon har tillgång till internet twentyfourseven!





Såå, see you in a week, suckers!

Hemma och vänder

Jag är hemma från Härnösand igen, för er som vill veta. Eller hemma och hemma, jag är hos mamsen och papsen, men det är ju fortfarande hemma antar jag. Lyxigt det där, att ha två hem och ännu fler ställen som man känner sig hemma på, vissa har ju inte ens ett.

Julhelgen har varit fin, som alltid. Vi har ätit, spelat sällskapspelet ligretto, (Måste testas, sjukt svårt spel att få tag i men det är värt besväret för det är sjukt kul!) fått fina julklappar, gått promenad och mått allmänt gott tillsammans med familjen och släkten. Det är nog få förunnat, att ha en så fin och nära släkt som jag har :)

Innan vi åkte hem skulle vi åka till IKEA, för det hade mamma och pappa bestämt. Det är fascinerande hur fort man vänjer sig med att mamma och pappa bestämmer igen. Nåja, Birsta var iaf helvetet på jorden idag. Det var folk och bilar överallt och jag ville mest bara därifrån. Shoppa ska man göra på måndagar, eller möjligen tisdagar. Då jobbar de allra flesta och man får gå i lugn och ro i butikerna och behöver inte trängas. Jag gillar inte att trängas. Och jag gillar inte folk som trängs. Helst skulle jag vilja vara en sån där hollywoodkändis som dom stänger butiken för när dom kommer och handlar. Det vore niice!

Ikväll ska jag laga mat som ska med upp till fjällen. Imorgon ska jag in och byta ett par julklappar och spendera lite julklappspengar. Imorgon eftermiddag blir det packning och imorgon kväll ska jag nog till Viktor och sedan forsätta därifrån mot fjällen och nyår i övermorgon!

Nu ropas det här att det är mat, och när föräldrarna ropar gör man bäst i att komma :P

With love!

Karin

Dan före dan

Plugg på bibblan här i det oerhört stora Osket idag.. eller ja, i en timme i alla fall. Sen bar det av in till stan för att käka lunch och möta upp folk. Awesome.

Idag serverades det julmat då vi har lilla julafton här. Sweet. Fick mig en öl och en sup med. Sweet.
Det visade sig också att den 23e tydligen ska spenderas med familjen. Därför sitter jag nu här instängd på "mitt" rum och glor på tv. Ska väl kanske lämna min trygga tillvaror och ockupera mina kära bröders rum istället och spela Wii. Gäller att passa på. Jag tillhörde tydligen inte barnen så pass mycket att jag fick ha det uppe i Umeå 1/5 om året. Jävligt dålig stil måste jag säga. Men en dag ska jag lyckas! Victory will be mine.

Nä.. man ska ju sluta när man ligger på topp, så nu gör jag det.

T.Hoe


God Jul!

Det kommer bli ett litet juluppehåll här, (åtminstone från min sida, vad Townie gör svarar jag inte för) bara så ni vet. Jag är iaf hemma i köket hos mor och far just nu, medan de andra gör sådär halvvettiga saker lallar jag mest runt och gör ingenting. Försöker komma undan med att jag numera borde räknas som gäst eftersom jag tekniskt sett inte tillhör hushållet längre och därför inte heller borde behöva ägna mig åt hushållssysslor. Vi får se hur länge det håller.

Imorgon åker vi till Härnösand för att fira julen med hela tjocka släkten. Eller dom på pappas sida. Och dom är inte särskilt tjocka någon av dom. Däremot kommer jag bli tjock av all den julmat jag kommer smälla i mig. Jag har siktet inställt på personligt rekord i hur mkt mat jag kan äta på en helg. Är ganska säker på att jag kommer att lyckas :P Tur att jag ska åka skidor i en vecka sen, då kanske jag skidar av mig det mesta överflödiga och får en bra start på beach 2010. ( Som jag förmodligen kommer att satsa lika hårt inför som alla tidigare beachar, dvs inte alls!)

Nu ska jag återvända till att läsa min bok och lyssna på de välbekanta hemma-hos-mamma&pappa-ljuden. Jag återkommer någon gång i mellandagarna!

God Jul!
/Karin

PS. Jag hade tänkt göra det här inlägget sjukt mycket personligare med lite tankar om saknad och sånt, men jag vet ju inte vilka ni är som läser så det fick vara. Känn er snuvade för dom var jävligt insiktsfulla. Enligt mig själv då alltså. Vill ni ha sånt i framtiden föreslår jag att ni på något sätt låter mig veta att ni läser bloggen, så vet jag vilka ni är och kan på så sätt avgöra om jag vill blotta en del av mig själv för er. DS.

Jag har bara gröt i huvudet

Gårdagen var freaking awesome!

Idag är inte riktigt lika awesome (Mörda mig!)

Imorgon får jag åka hem :)

Det var väl ungefär det jag hade att säga, eller nått.

Bye for now!

Karin


Då bär det av

Sitter på mitt golv omringad av klädhögar. Orkar inte bära in det i garderoben än. Pluggat har jag inte heller gjort. Tänkte att fyra timmar på Arlanda kan vara ett bra tillfälle för det. Verkar dessutom nu som att det kommer bli ännu längre. Snökaos och försenade flyg nu, och allt talar för att det blir samma sak i morgon. Varför blir jag inte förvånad?

Jag var då ialla fall uppe i lagom tid idag och fick kaffe hos en lagom seg Karin innan 12. Alltid nåt, men jag vet inte om det räcker som tröst för att allt som jag planerar verkar gå åt fanders och inte blir gjort.

Så kan man komma på ngt att äta med. Fan.. allt är fruset. Kan dom inte uppfinna det där pillret som alla tror kommer ersätta maten snart så jag slipper laga mat i min ensamhet? Kanske ska ta tag i allt i stället för att sitta här och gnälla.

Nu gö ja'tt!
T

Adjö, farväl, auf wiedersehen, good bye

Nu börjar alla dra sig hemmåt till sina hålor.. eller ja, kanske bara jag som kommer från en håla... hmm..
Philip satte sig på bussen kl. 07.00 i morse så jag var uppe med tuppen kvart över fem och höll honom sällskap över en kopp kaffe. Kääärin åker på tisdag.. eller måndag?, iaf hoppas jag på att hinna träffe na innan jag åker.

Kanske skulle man ta och skriva resten på Oskarshamnska, bara för att gör en lätt övergång till när jag kommer ner... fast det skulle nog låta så fult så jag skiter i det.

Idag väntar diverse trevliga saker. Julfika med jobbet om en timme, göra mig julfin i håret efter det och förhoppningsvis få bort det orangea som är kvar fortfarande, hämta bilder på datorn i labbet, städa, göra tabeller osv. Vad jag ska göra ikväll är däremot ett mysterium eftersom alla dissar mig.

Jag måste också börja packa snart.. det jobbiga är ju bara att veta en vecka i förväg vad man vill ha på sig på juldagen.. och två veckor i förväg vad man vill ha på sig på nyår. Vet ju inte ens hur eller var nyår kommer firas än, så det blir spännande.

Tror inte det blev sååå mkt nödvändigt vetande i detta inlägg med va fan, det bjuder jag på.
Tror inte heller att kära lilla Karin skulle vara toppen nöjd med min gramatik eller mitt upplägg, perfektionist som hon är, men till det säger jag.... Frankly my dear, I don't give a damn! :P

Taggad till 1000!

Nu är det bara 3 dagar kvar till jullov. 5 dagar kvar till jag åker till julfirande med fina släkten i Härnösand. 10 dagar kvar till jag åker till fjällen, närmare bestämt Klövsjö tillsammans med ett gäng sköna människor. Ni kanske förstår att jag är taggad på att få jullov, det kommer bli freaking awesome! Inte ens seminarieuppgiften till på måndag känns jobbig då jag vet vad som väntar. Taggad, taggad, taggad! Är också sjukt taggad på fest i helgen, kommer bli en slattfest som heter duga!

Det enda som känns lite tråkigt är alla de som jag inte kommer träffa på alldeles för lång tid, typ min kära coauthor Townie, härligt folk i klassen och annat skönt folk som jag inte kommer se förrän tidigast den 5e januari.

Nåja, nu ska här återvändas till läsandet av artiklar, på tur står; Civil Conflict and Displacement: Village-Level Determinants of Forced Migration in Aceh. Låter det inte sjukt intressant så säg? (*ironi*) Till detta ska jag avnjuta en kopp kaffe med julkryddor :)

Simma lungt i julstressen people! /Karin


Eufori!

Det har kommit snö! Jag är lycklig som ett barn! Jag vill göra snöänglar,snögubbar, snölyktor, snögrottor, ha snöbollskrig, ta en tur med skotern, åka skidor både uppförs, slättförs, och nerförs. Snö gott folk, det har kommit snö! Precis just nu kan det inte bli bättre!

Wihoo!

13.41 Update: Det snöar fortfarande! Och jag fick VG på tentan, I fucking rock!

I Suffer From a Lack of Motivation

Jag har ingen energi kvar. Noll. Nada. Zero. Drygt som faen. Inte vet jag vart den tog vägen heller. Skyller på att seminarieuppgiften till på onsdag känns ungefär lika intressant som vilken klänning kronprinsessan hade på sig på nobelfesten. Det vill säga astråkig. Men jag misstänker att det inte är där problemet sitter utan hos undertecknad. Bajs.

Helst skulle jag vilja gå hem och dra täcket över huvudet. Alternativt åka hem till mor och far och dra täcket över huvudet hemma i mitt vita flickrum. Men det går inte. Jag får duktigt stanna i Ume till på måndag efter seminarium och föreläsning. 7 dagar. Kan bli spännande att se om jag överlever på 167 riksdaler tills dess. Kom då också ihåg att biljetten hem går på en hunka. Med andra ord ska jag leva på 67 kronor i 7 dagar, det är 9,57 kronor om dagen det.

Enda ljuspunkten hittills idag är minusgraderna som äntligen kommit och den fina soluppgången jag fick se genom lindellhallens fönster. Eller vänta, morgonpussen imorse var ganska fin den med. Och havregrymsgröten med färskt, rivet äpple till som jag blev serverad. Och den varma handen jag fick värma min kalla i hela vägen till skolan. Det hade kunnat varit värre. Om det nu bara kunde komma lite snö så vore jag ännu lite lyckligare.

Peace out! /Karin

Arkeobotanik och arkeoentomologi

Nu är vi officiellt klara med våra kära fröer i labbet. Idag började vi med insekterna, vilket kanske inte är det roligaste. Däremot får man spendera dagen med att sniffa in ångor av etanol. Om man inte blir yr av det, blir man det av att allt rör på sig hela tiden och tillslut blir man lite sjösjuk. Vi blir ialla fall klara med dom imon eftersom käre Paul ska hjälpa oss att artbestämma dem.

Alltså, imon är jag klar i labbet hoppas jag och sen väntar väl den vanligt uppsjutningen av allt skrivande så jag får jobba ihjäl mig och slita mitt hår under julen hemma i Osket och sitta upp till två på nätterna veckan innan uppsatsen ska lämnas in. Nu tänker ni säkert "men varför kan människan inte ta tag i det innan!?". Det har jag ett svar på --> Why fix something that aint broken?

Beigt

Idag är fan det mesta beigt. Introduktionen till nya kursen var beige, mina förväntningar var höga då föreläsaren inledde med att säga att migration var hennes absoluta favoritämne, men näe, hon segade sig igenom hela jävla föreläsningen utan ett enda leende och med ett totalt uttråkat ansiktsuttryck. Sedan är det ju ett jävla mysterium varför man väljer att bli demograf, för mig verkar det mesta ganska självklart och naturligt. Skulle jag mot all förmodan bli doktorand inom något skulle det ju vara kul att doktorera inom något där man faktiskt kan komma på något nytt, men det kanske bara är jag?

Vidare är ju min ekonomi jävligt beige just nu, hade ju inte riktigt räknat med att lillebror skulle återvända från aussie så tidigt. Vilket iofs är trevligt eftersom han då inte behöver fattas mig så länge men jag hade inte tagit med i min budget att han också skulle ha en julklapp. Inte heller hade jag tänkt på att jag skulle måsta köpa en bok för typ 300 spänn. Det är en himla tur att det bara är 14 dagar kvar till jullov nu, och att jag har en pojkvän jag kan leva på, åtminstone lite grann :P

Vädret är ju också sjukt beigt. Plusgrader den 7e december är inte okej. Något är jävligt fel med denna värld. Hoppas höjdarna i Köpenhamn kan komma till samma slutsats i veckan. Att hoppas på att dom ska göra något åt saken känns som att hoppas på för mycket. Jävla kapitalism till att förstöra!

Det enda som inte är beigt idag är att den förläsning som skulle vart den 22a har blivit flyttad till den 21a, jag hinner med andra ord göra lite mer än ett pitstop i övik innan jag fortsätter till Härnösand den 23e :)

Over and out!
/Karin

Dagen före tentadagen

Imorgon är det tenta. Men jag är inte nervös, vilket är smått oroväckande eftersom det förmodligen betyder att jag har missat något som jag borde kunna. I-landsproblem kan man tycka men det är sjukt jobbigt med omtenta. Inbillar jag mig iaf, har ju egentligen aldrig gjort en omtenta så jag kan ju inte veta.

Är trots mitt lugn på skolan och jobbar på att åtminstone se ut som att jag pluggar. Inbillar mig också att jag gör det ganska bra. Vad jag egentligen gör är oklart. Mycket facebookande blir det.

Helvete, sjukt onödigt inlägg det här. Återkommer imorgon efter tentan, förmodligen kommer jag ha mer ångest då, och förhoppningsvis något vettigare och mer insiktsfullt att säga.

20 dagar kvar till jullov!

Karin


RSS 2.0